In Nederland uit en alle stad- en regiosites stoppen per 1 januari 2018.

Lang, lang geleden begon het allemaal met de website inutrechtuit.nl. Met top 3 posities op zoektermen als 'restaurant Utrecht' en 'uitgaan Utrecht' was er aan bezoekers geen gebrek. Ondertussen is de techniek van de websites sterk verouderd en we hebben besloten hier geen verdere investeringen in te doen. Tegenwoordig zijn er vele uitgaan-, restaurant- en dingen-doen-websites en is deze website in onze ogen overbodig geworden.

Bedankt voor het aanmelden van alle leuke tips en het bezoeken van de websites!

Het team van In Nederland uit

- 't Arsenaal, Restaurant -

Nieuwe Markt 33-34, Deventer
Frans-Mediterraan
't Arsenaal, Restaurant. Restaurant 't Arsenaal is een sfeervol restaurant in het centrum van de hanzestad Deventer. Voor culinaire liefhebbers is eten bij restaurant 't Arsenaal een must. De keuken is Frans-Mediterraan georiŰnteerd en er wordt uitsluitend met verse, eerlijke producten gewerkt. De menukaart gaat met de seizoenen mee. Zo zorgt de keukenbrigade telkens weer voor nieuwe gerechten en geniet u als gast iedere keer weer van nieuwe, culinaire verrassingen. Voor lunch of diner bieden zij plaats aan gezelschappen tot 45 personen. De romantische binnentuin mag u bij mooi weer niet missen. Deze is gevestigd op de plaats wat eens het middenschip van de Mariakerk was.
Geschiedenis. Restaurant 't Arsenaal is gehuisvest in de Mariakerk, een overblijfsel van een 3-beukige hallenkerk, die tegen de noordwesthoek van de Lebu´nuskerk was aangebouwd. Een vreemd gezicht: twee kerken aan elkaar gebouwd. De Lebu´nuskerk heeft de tijd doorstaan, maar de Mariakerk is in feite niet meer dan een ru´ne. De zuidelijke zijbeuk werd tussen 1647 en 1657 gebruikt als opslagplaats (Arsenaal!) voor wapens en munitie. In 1836 werd dit gedeelte verkocht aan het rijk. In 1893 bouwde men een loods op de plaats waar vroeger het middenschip van de kerk was. Thans is dit de binnentuin van Restaurant 't Arsenaal. In de zomer kan hier romantisch gedineerd worden.

Heel curieus is het op de hoek van het restaurant aangebouwde en met zwart dakleer bedekte pothuus. Het is nauwelijks voor te stellen dat op deze paar vierkante meter een compleet gezin woonde. Het pothuus dateert uit de 17e eeuw en is nog een van de weinige in Deventer.
Sfeer & interieur. Bar: Graag ontvangen zij u in onze sfeervolle bar voor een aperitief of een kopje koffie na het diner. Het is ook mogelijk om in deze gezellige ruimte informeel en ongedwongen te dineren.

Begane grong: Vanuit het restaurant op de begane grond kijkt u zo de keuken in: zij hebben geen geheimen voor u. Vooral het uitzicht op de prachtige, historische binnentuin is bijzonder! Het interieur is licht, fris en helder, met behoud van historische elementen.

Eerste etage: Vanuit het restaurant op de eerste etage hebt u een prachtig uitzicht richting de rivier de IJssel. Dit restaurantgedeelte is geschikt voor gezelschappen tot 40 personen.

Binnentuin: In het voormalige middenschip van de Mariakerk is onze binnentuin gevestigd. In onze romantische binnentuin is het op zomerse dagen heerlijk lunchen of dineren. U bevindt zich in een stukje Deventer historie.
Telefoon: 0570-616495
Website: http://www.restaurantarsenaal.nl

't Arsenaal, Restaurant, Nieuwe Markt 33-34, Deventer
Maandag: van 17.30 tot 22.00 uur
Dinsdag: van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 tot 22.00 uur
Woensdag: van 12.00 tot 15.00 uur en van 17.30 tot 22.00 uur
Donderdag: van 12.00 tot 15.00